Zone du titre et de la mention de responsabilité
Titre propre
E.Y. Spencer fonds
Dénomination générale des documents
Titre parallèle
Compléments du titre
Mentions de responsabilité du titre
Notes du titre
Niveau de description
Fonds
Cote
Zone de l'édition
Mention d'édition
Mentions de responsabilité relatives à l'édition
Zone des précisions relatives à la catégorie de documents
Mention d'échelle (cartographique)
Mention de projection (cartographique)
Mention des coordonnées (cartographiques)
Mention d'échelle (architecturale)
Juridiction responsable et dénomination (philatélique)
Zone des dates de production
Date(s)
-
1926-1954 (inclusive) ; 1945-1951 (predominant) (Production)
Zone de description matérielle
Description matérielle
63.5 cm of textual records
Zone de la collection
Titre propre de la collection
Titres parallèles de la collection
Compléments du titre de la collection
Mention de responsabilité relative à la collection
Numérotation à l'intérieur de la collection
Note sur la collection
Zone de la description archivistique
Nom du producteur
Notice biographique
Elvins Yuill Spencer was born in Edmonton in 1914. He was granted both a BSc (1936) and MSc (1938) from the University of Alberta, and a PhD (1941) from the University of Toronto. Spencer joined the faculty of the University of Saskatchewan in 1946 as Assistant Professor of Cereal Chemistry. From 1949 to 1951, he held the half-time position of Co-ordinator of Research at the Saskatchewan Research Council. Spencer resigned from the University in 1951. Spencer died on March 3, 2012 in London, Ontario.
Historique de la conservation
Portée et contenu
This fonds primarily contains material relating to the research activities of E.Y. Spencer, including chemical analysis of various grains; silicates; sterols; synthetic proteins; solvent extractions from lignites; and an analysis of freshwater fish. Additionally, there is some material concerning various national and provincial organizations, including the Chemical Institute of Canada; the National Research Council; and the American Association of Cereal Chemists.
Zone des notes
État de conservation
Source immédiate d'acquisition
Classement
This fonds has been organized into the following series:
I. Department of Chemistry
II. Institutions, Associations, and Experimental Stations
III. Thesis
IV. Notes
Langue des documents
Écriture des documents
Localisation des originaux
Disponibilité d'autres formats
Restrictions d'accès
Restrictions are under review.
Délais d'utilisation, de reproduction et de publication
Use, publication, and/or reproduction of records are subject to the terms and conditions of the Copyright Act.
Instruments de recherche
Finding aid available: file titles with descriptions